TOP 10 vragen

1. Een van de belangrijkste vragen: Is reiki veilig?Reiki vragen

Ja! Reiki is veilig. Reiki-energie werkt alleen ten goede van elk persoon en kan geen schade veroorzaken. Het is veilig voor iedereen en elke situatie, ook bij zwangere vrouwen en bij kinderen.

2. Wie kan Reiki ontvangen?

Reiki kan aan mensen, dieren en zelf aan planten gegeven worden. Dieren reageren sneller op reiki-energie dan mensen. Planten reageren ook goed, omdat het levende energievelden zijn, die ook uit balans kunnen raken. Reiki helpt dan om dit evenwicht weer te herstellen.

3. Wie kan Reiki geven?

Iedereen die ingewijd is, kan Reiki geven. Na de eerste inwijding (Reju) van de eerste Reiki cursus ben jij een kanaal voor deze “universele energie” en dat zou je ook altijd blijven.

4. Kan iedereen ingewijd worden?

Ja, iedereen kan ingewijd worden. Je hoeft geen speciale spirituele gaven te hebben. Iedere mens is een kanaal, al moet deze alleen weer geopend worden

5. Kan ik mezelf behandelen met Reiki?

Jazeker. Na de eerste Reiki cursus kun je reiki bij anderen en bij jezelf toepassen. Dit doe je door contact te maken met de reiki-energie en je handen op je lichaam te leggen. Zo’n zelf behandeling helpt om in balans te komen en de verbinding tussen je lichaam, je geest en je ziel te herstellen.

6. Is Reiki een geloof of religie?

Nee. Reiki is geen geloof en ook geen religie. Het is zeker spiritueel van aard, maar er is geen geloof of geloofssysteem voor nodig om reiki te leren gebruiken. Het mooie van reiki is dat het werkt, ongeacht of je er in gelooft of niet.

7. Kan reiki worden toegepast in combinatie met andere therapieën?

Ja, Reiki kan juist zeer succesvol zijn als aanvulling op andere vormen van therapie. Reiki versterkt het effect van deze behandelingen. MAAR: Reiki vervangt niet deze therapieën. Dus, nooit alleen Reiki i.p.v. de aanbevolen therapie gebruiken.

8. Voel je iets tijdens of na afloop van een reiki-behandeling?

Of je iets voelt van de reiki, verschilt per persoon. Je voelt misschien helemaal niets, ook al betekent dit niet dat de reiki-energie niet werkt. Meestal wordt er ontspanning en rust tijdens en na een behandeling ervaren.

9. Hoe ziet zo een behandeling eruit?

Je ligt geheel gekleed op een behandeltafel en ik leg mijn handen op verschillende plekken op je lichaam. Behandeld worden vooral het hoofd en de delen van het lichaam waar pijn en ongemak het sterkst voelbaar zijn.

10. Welke andere Reiki vormen bestaan er en wat zijn de verschillen?

Er bestaan vele verschillende vormen van Reiki. De meeste vormen zijn ‘westerse’ vormen waar elementen aan toegevoegd of juist weggelaten zijn. Voor meer informatie lees de pagina’s onder het menu Wat is Jikiden Reiki.